Vaaliteemat

Turku on liian lepsu rahojensa käytössä eikä nykyiset päättäjät tunnu ymmärtävän, että verorahat ovat ensisijaisesti kaupunkilaisten rahoja. Aion parhaani mukaan pyrkiä korjaamaan kaupungin nykyistä suuntaa. Hankintaosaamista on pakko parantaa, palveluita tulee kilpailuttaa ja investoinneissa on otettava aidosti pääoman tuotot huomioon.

Kuntaverotuksen alentaminen

Julkisen sektorin tulee käydä veronmaksajan lompakolla mahdollisimman vähän. Pitkän aikavälin tavoite tulee aina olla verojen alentaminen.

Tätä eivät mielestäni nykyiset päättäjät, puolueeseen katsomatta, ole sisäistänyt tarpeeksi hyvin. Julkisen sektorin tehtävä on mahdollistaa kansalaisilleen kannustava yhteiskunta, eikä päättää heidän puolestaan mihin heidän ansaitsemansa raha käytetään.

Tiukka talouskuri

Turun ei tule tuhlata rahojaan asioihin, jotka eivät kuulu kunnan järjestämisvastuulle.

Turun tulee keskittyä ydintehtäviinsä ja kaikki ylimääräinen tulee jättää kansalaisten itse päätettäväksi ja rahoitettavaksi. Nykyinen hankintaosaaminen ei myöskään ole hyväksyttävää. Funikulaarin ja Logomon sillan tasoisia virheitä ei saa enää tapahtua. Poliitikot voitte te kansalaiset vaihtaa vaaleilla, mutta virkamiehillä on tässä myös vastuu.

Autoilu

Autoilun kustannusten tulee laskea ja sen edellytykset kuntatasolla tulee jatkossakin turvata.

Nykyisessä poliittisessa keskustelussa jää varjoon se fakta, että autoilu suo kaupunkilaisille suunnattoman vapauden toteuttaa itseään. Arki olisi huomattavasti vaikeampaa Suomen kokoisessa maassa, jos emme voisi turvautua yksityisautoiluun.

Autoilun päästöt vähenevät jo nyt koska verotus suosii esimerkiksi sähköautoja. Tätä tahtia ei sovi enää kiristää, koska kustannusten nousu osuu pahiten pienituloisiin. Turussa tulee ymmärtää, että autoilu ja sen tarve ei tule tulevaisuudessa mihinkään poistumaan. Tämän tulee näkyä kaavoituksessa ja investointipäätöksissä.

Ja koska joku sitä kuitenkin kysyy, niin itse ajan vuoden 2020 Mercedes-Benz A-sarjalaisella.

Kysymyksiä? Ota yhteyttä